Hoe bedien ik Apple CarPlay?

Apple CarPlay is te bedienen via spraak met Siri, je HMI Commander in je Mazda samen met de knoppen op het stuur en het touchscreen als de auto stilstaat.

• Met Siri

Als je Apple CarPlay wilt bedienen met Siri druk je op de spraakbesturingstoets op je stuur en zeg je een commando, zoals: ‘bel (noem naam)’ of: ‘heb ik ongelezen berichten?’. Siri heeft op bijna elke vraag of commando wel een antwoord. Siri leest ook je ongelezen berichten voor. Wil je antwoorden op een binnengekomen bericht? Dat kan ook met de spraak-naar-tekst functie van Apple CarPlay.

• Met de HMI Commander

Aangezien Apple CarPlay de interface van je iPhone spiegelt op het display kan je deze ook besturen zoals je zou doen op je telefoon. Met de HMI Commander scroll je simpelweg door de apps heen en druk je op een icoontje om deze te openen. Ook kan je met de knoppen op je stuur het volume bedienen en naar een volgend nummer gaan als er muziek wordt afgespeeld.

•  Met touchscreen

Als de auto stilstaat kan je Apple CarPlay gebruiken door middel van het touchscreen. Druk op de app die je wilt gebruiken en gebruik hem zoals je zou doen op je iPhone. Het touchscreen wordt automatisch uitgeschakeld als je weer gaat rijden. Dan kan je Apple CarPlay weer gebruiken via de HMI Commander of Siri. Dit is wel zo veilig voor jou en andere weggebruikers.